Приток на бас

Първокласна селекция от хипхоп, дъбстеп, бийтбокс и регедъб ще предложи на 23 май столичния клуб 4КМ с напредничавото събитие bass:INCOME. Съвместната инициатива на MIRIZMA и 4FUN.bg ще представи за пръв път в България едно от най-емблематичните лица на модерната английска сцена – MRK1 от Virus Syndicate.

Марк Фостър е един от пионерите на дъбстеп и грайм сцената като започва експерименти в областта още преди да се утвърди официалното име на стила. От 2002 до сега има над 20 издания на плоча, през 2003 е номиниран за grime награда, а първият му албум излиза още през 2004, при това за реномирания Planet Mu. През 2006 отново за Planet Mu излиза и втория му авторски – „Copyright Laws“.

Междувременно Марк се занимава активно и с продуциране на парчета за една от най-емблематичните групи на световната grime сцена – Virus Syndicate. Музиката последните два албума на групата е изцяло продуцирана от него, а сингъла от 2005 „Slow Down“ достига до челните места на всички радио и телевизионни денс класации по света.

Не би било пресилено ако се каже, че Марк Фостър е един от основните виновници за изключителния успех на това, което днес наричаме grime и dubstep.

Партито се случва с подкрепата на най-големия музикален портал в България 4fun.bg, който предлага безплатно легален даунлоуд на музика и свободен достъп до гейм сървъри за потребителите на високоскоростния Интернет БТК ADSL. В него те могат да свалят повече от 100  000 песни от всякакви музикални стилове. Музикалният каталог е групиран в девет жанра и разполага с богата селекция от хипхоп и R&B. През май „Артист на месеца” в портала е Еминем и всеки ADSL клиент може да свали новия му албум “Relapse”, веднага след световната му премиера.
Разбира се, MRK1 не би бил подобаващо посрещнат в България, ако по време на bass:INCOME не се включат и водещите изпълнители от родната рап сцена. Участие ще вземат ветераните от D.R.S, които след повече от десет години на сцена продължават неуморимия си ход в посока лирическо съвършенство. Ще представят авторските си творби и нашумелите FARS, които продължават уверено развитието на родния хипхоп звук. Специално участие в събитието ще направи и феноменът SKILLER – човекът, който доказа, че изкуството на бийтбокса не се свежда просто до техника за правене на звук с уста.

С ди джей сетове ще се включат в забавата и официалният вносител на дъбстеп звука в българия EXо от H.M.S.U и артистът на MIRIZMA, небезизвестния Jamezz  Bongg, приветстван като желан селектор на английски звук по време на множество събития в София и в страната.

С класическо реге и оригинален дъб пък ще подгреят вечерта ди джеите на ZionLionz – P6U и djZion.

bass:INCOME e логично продължение на първия кръг от националния стрийтбол шампионат „vivatel cup 2009“, който в духа на добрите традиции ще се проведе на бул. Фритьоф Нансен в същия ден от 10:00 сутринта.

Самото парти ще започне в 21:00, а организаторите изненадват приятно с достъпна цена на вход от 10лв.

Сподели в: