Природата вика за помощ в екологична изложба

По случай 22 април – Международния ден на Земята – от 20 април до 6 май 2010 г. в Полския културен институт в София ще бъде показана изложбата "Ние и промените в природата".

В експозицията участат отличени рисунки, фотографии и разкази на участниците. Всички творби са обединени от темата за климатичните промени и влиянието на хората върху околната среда.

Изложбата се организира от фондация "ЕкоОбщност" и община Габрово и представлява работите, включени в конкурс "Ние и промените в природата", който приключи на 19 ноември 2009 г. Участниците са от всички възрастови групи – деца, младежи и зрели хора. Журито е разгледало 227 фотографии, рисунки, разкази, есета, макета, в които се разказва за случващите се климатични промени и решенията, с които могат да се преодолеят. Отличените творби са 36 в различните категории.

Много от творбите се отличават с острота на излагането на темата, стигаща до апокалиптични картини. Това показва, че хората и особено децата ясно разбират заплахата от разрушаването на околната среда и необходимостта тя да бъде овладяна, забавена или спряна.

Снимка: Фондация "ЕкоОбщност"

Интервю с  Михаил Малеев: След 100 години може да няма ресурси за живот на Земята
Фулвио Турисини свири Шопен в програмата на "Дни на Земята 2010"

 

Сподели в: