"Принцът на Персия" тръгва по кината на 21 май

Дългоочакваният филмов епос "Принцът на Персия: Пясъците на времето" се очаква да тръгне у нас премиерно на 21 май.  Творческият екип, създал „Карибски пирати” – Walt Disney Pictures и Джери Брукхаймър представят новия си филм като епичен приключенски екшън, чието действие се развива в митичните земи на Персия.

Саможив принц Дастан (Джейк Джиленхал) неохотно се обединява с мистериозна принцеса Тамина (Джема Артъртън), за да отблъсне силите на злото и да запази древен кинжал, който отприщва Пясъците на времето. Кинжалът е дар от боговете и има силата да връща времето назад. Той дава на своя притежател силата да владее света. Оттук и започва битката за свещения кинжал, която разгаря страстите между главните действащи герои, а именно Дастан и Тамина…

Режисьор на филма е Майк Нюъл („Хари Потър и Огненият бокал”), а сред актьорския състав се открояват Сър Бен Кингсли и Алфред Молина.

По мотиви от серията видеоигри „Принцът на Персия” на Джордан Мечнър "Принцът на Персия: Пясъците на времето" излиза в кината и в Mtel Imax 2D от 21 май 2010 година – 1 седмица преди щатската премиера.

Актьори: Бен Кингсли, Джейк Джиленхол, Джема Артъртън, Алфред Молина
Режисьор: Майк Нюъл | продуцент: Джери Брукхаймър | сценарист: Дъг Миро

Сподели в: