Принцът на огъня

И тази седмица продължаваме да представяме романите от лятната поредица на издателство “Хермес” “Летните хитове”. Поредното ни предложение е трилърът “Принцът на огъня” от Даниъл Силва.
Как да спечелите книгата научете тук.

Вечният град Рим е разтърсен от ужасяваща експлозия. Спешно е призован художникът реставратор и агент на Мосад Габриел Алон. Задачата му е да открие терористите, взривили израелското посолство. Скоро обаче става ясно, че терористичната група разполага с досието на Алон и той е разкрит. Габриел е отзован в Израел, където започва издирването на неуловимия терорист. Помага му група от млади агенти. Следите го отвеждат далеч, през миналото, напоено с кръвта на невинни. И когато идва часът на истината, Габриел се превръща в ангела на възмездието, в принца на огъня…

“Безмилостен като хирургически скалпел… Най-добрият роман на Даниъл Силва до момента.
Страстно, интелигентно написано четиво, което затвърждава мястото на серията за Габриел Алон сред съвременната шпионска проза. Структурата е класическа.”
Пъблишърс Уикли

“Напрегнат сюжет с трескаво преследване.”
Ню Йоркър

“Сложна плетеница от измами и предателство.”
Ю Ес Ей Тудей

“Рядка комбинация от добре изградени герои, завладяваща проза и напрегнат сюжет, която ще грабне читателите. Силва разгръща историята бързо, създавайки страховита мрежа от шпиони и контраразузнаване. Сюжетът му е гениален и ясен. Силва се справя с обратите толкова добре, че е чиста загуба на време да се опитвате да отгатнете накъде ще ви отведе, защото той въпреки всичко ще ви изненада.”
Детройт Фри Прес

Корична цена: 8, 95 лв

Сподели в: