Принцеса Лаурентин ван Оранйе направи детски уъркшоп

Принцеса Лаурентин ван Оранйе беше домакин на детски уъркшоп, който се проведе тази сутрин в галерия Credo Bonum, с деца от две столични училища. Принцесата на Холандия разговаря с малките за проблемите на околната среда и как да накараме възрастните да бъдат по-отговорни към нея. В интерактивна форма тя провокира децата да задават въпроси, подобно на нейния герой Мистър Фини. Освен това, учениците имаха възможност да чуят една глава от книгата й, да оцветяват илюстрации с героите от нея и да изгледат кратка анимация, направена специално за случая.

Детският уъркшоп беше изключително важна част от програмата на Принцесата, тъй като чрез него тя искаше да чуе какво мислят децата за устойчивото развитие, за замърсяването на горите и океаните, за изсичането на дърветата, за вредните газове и топенето на ледниците. Децата смело се включиха в търсенето на отговори и задаването на въпроси как да стане света една по-добро място.

Принцесата на Холандия вчера представи официално първата си книга Мистър Фини и светът надолу с главата, издадена на български език от издателство Ciela, на събитие в галерия Credo Bonum, на което присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков, министърът на образованието, младежта и науката г-н  Сергей Игнатов, бишвият президент г-н Петър Стоянов, г-жа Цветелина Бориславова, чиято фондация Credo Bonum е организатор на посещението на принцесата, и много други гости.

Визитата на принцеса Лаурентин ван Оранйе приключва с лекцията „Нов начин на мислене за едно устойчиво бъдеще: ценността на диалога между поколенията”, която ще бъде изнеса лично от нея в Аулата на Нов Български университет от 18:15 часа, и която се организира от Българско училище за политика „Димитър Паница”, Атлантически клуб в България и НБУ.

Сподели в: