Приключенската комедия "Храбро сърце" с премиера на 3 август

От древни времена разкази за епични битки и мистични легенди са предавани през поколения в суровите и загадъчни шотландски планини. "Храбро сърце" добавя нова история към фолклора – тази на смелата Мерида, която се опълчва на традицията, съдбата и най-свирепия сред зверовете.

Храбрата принцеса Мерида е дръзка девойка, опитен стрелец с лък и е решена сама да проправя пътя си в живота. Единствена дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор, Мерида се бунтува срещу вековен обичай в Шотландия, свещен за войнствените лордове в страната. Едрият Макгъфин, надменният Макинтош и свадливият Дингуол се противопоставят, а с действията си Мерида предизвиква хаос и бурно недоволство в кралството. Когато тя се обръща за помощ към ексцентричната Вещица, старицата изпълнява едно злощастно нейно желание, а опасността, произтекла от него, принуждава Мерида да открие значението на истинската храброст. Само така ще може да развали жестокото проклятие, преди да е станало твърде късно.

Режисиран от Марк Андрюз и Бренда Чапман и продуциран от Катрин Сарафиън, "Храбро сърце" е епично приключение с много емоция, запомнящи се герои и специфичния хумор на Pixar, любим на публиката от всички възрасти.

Филмът ще излезе по кината в България на 3 август 2012 г. и ще бъде представен на Disney Digital 3D и на 2D в избрани кина.

Жанр: Aнимация, приключенска комедия

Озвучаващи актьори: Мерида – Стефания Георгиева
Елинор – Ася Рачева
Крал Фергъс – Петър Върбанов
Вещица – Жени Пашова
Лорд Дингуол – Стефан Сърчаджиев
Лорд Макинтош – Пламен Манасиев
Лорд Макгъфин – Николай Пърлев
Макгъфин син – Петър Бонев
Макинтош син – Иван Петков

Песни във филма изпълнява на български Невена Цонева

Режисьори: Марк Андрюз и Бренда Чапман
Продуцент: Катрин Сарафиън
Музика: Патрик Дойл

Сподели в: