"Приключенията на Щур и Враби" – и пиесата се превърна в книга

В началото на февруари 2013 г. ви представихме в интервю авторката на "Щур и Враби" – Весислава Савова, която разказа за зараждането и реализацията на театралния спектакъл. А сега ви представяме и самата книга, изляза на книжния пазар преди дни.

Книгата „Приключенията на Щур и Враби” е за таласъмчето и пиленцето – момиче със стоманени нокти, но добро сърце. Героите си живеят мирно и тихо в Голямата гора и приключенстват – щуреят, докато не се изморят. А какво се случва по-нататък, ще разберете, когато прочетете тази книга за деца, но и за възрастни.

Междувременно, през февруари, Весислава решава, че може да я превърне в пиеса. На драго сърце в реализацията на това начинание се включват Илиана Делева, дъщеря й – Десислава Латковска и Поликсения Ангелова. Резулатът е весело и поучително мини представление, което четирите играят няколко пъти пред различна публика – първо, като премиера, в галерия "Класика" в София, а след това и в различни столични училища.

Весислава Савова е позната в литературните среди с множество проекти – писател, поет, преводач, организатор на "Кръстопът на изкуствата", автор на пиеси – "История с дух" и "Щур и Враби", носител на няколко международни откличия за поезия, хайку и сен-рю. И понеже шило в торба не стои, сигурни сме, че в главата й се мътят още много литературно-театрални проекти. Затова пожелаваме на книгата й "На добър път!", а на Весислава – "Нови, все по-далечни творчески хоризонти".

Редактор: Бранимир Събев
Издателска къща "Св. Иван Рилски"

Прочетете още:

Весислава Савова постави дебютната си пиеса "История с дух"
Весислава Савова: изкуството е терапия за позакърнелите ни от вечно бързане сетива, които копнеят за красотата му
"Еротичен саксофон" и 2 лирични миниатюри от Весислава Савова   

Сподели в: