"Приключенията на Щур и Враби" - и пиесата се превърна в книга

Kafene.bg | 15.10.13

В началото на февруари 2013 г. ви представихме в интервю авторката на "Щур и Враби" - Весислава Савова, която разказа за зараждането и реализацията на театралния спектакъл. А сега ви представяме и самата книга, изляза на книжния пазар преди дни.

Книгата „Приключенията на Щур и Враби” е за таласъмчето и пиленцето - момиче със стоманени нокти, но добро сърце. Героите си живеят мирно и тихо в Голямата гора и приключенстват - щуреят, докато не се изморят. А какво се случва по-нататък, ще разберете, когато прочетете тази книга за деца, но и за възрастни.

Междувременно, през февруари, Весислава решава, че може да я превърне в пиеса. На драго сърце в реализацията на това начинание се включват Илиана Делева, дъщеря й - Десислава Латковска и Поликсения Ангелова. Резулатът е весело и поучително мини представление, което четирите играят няколко пъти пред различна публика - първо, като премиера, в галерия "Класика" в София, а след това и в различни столични училища.

Весислава Савова е позната в литературните среди с множество проекти - писател, поет, преводач, организатор на "Кръстопът на изкуствата", автор на пиеси - "История с дух" и "Щур и Враби", носител на няколко международни откличия за поезия, хайку и сен-рю. И понеже шило в торба не стои, сигурни сме, че в главата й се мътят още много литературно-театрални проекти. Затова пожелаваме на книгата й "На добър път!", а на Весислава - "Нови, все по-далечни творчески хоризонти".

Редактор: Бранимир Събев
Издателска къща "Св. Иван Рилски"

Прочетете още:

Весислава Савова постави дебютната си пиеса "История с дух"
Весислава Савова: изкуството е терапия за позакърнелите ни от вечно бързане сетива, които копнеят за красотата му
"Еротичен саксофон" и 2 лирични миниатюри от Весислава Савова   

реклама
Коментари 1 коментара
Весислава Любомирова Савова
Публикувано на 17.10.2013
Сърдечно Ви благодаря за подкрепата, приятели от "Кафене.бг"!

Име:    
E-mail: (Няма да се публикува)

Коментирай:


МИСЪЛ НА ДЕНЯ
  • Ако се построи къща на щастието, най-голямото помещение ще е чакалнята.

    Жюл Ренар

АКЦЕНТИ
Copyright 2007 - 2017, Kafene.bg Сайтът е разработка и собственост на ABC Design & Communication
eXTReMe Tracker