"Приказки от студиото по йога" на Рейн Мичъл

Приказки от студиото по йога разказва историята на пет специални жени: Лий е удивително талантлива инструкторка по йога, но на пръв поглед съвършеният ù семеен живот е на път да се разпадне. Кетрин работи като масажистка в студиото на Лий и по всякакъв начин се старае да съхрани идеалното си семейство. Грациела е танцьорка, която скоро ще направи големия пробив в кариерата си, стига само тялото ù да не я изостави в последния момент. Животът на Имани изглежда спокоен, тя е щастливо омъжена и успешна актриса, но е изгубила скъп човек, чиято липса не е в състояние да надмогне. Стефани работи като сценаристка, но преумората е на път да я съсипе. Петте героини се срещат в студиото по йога, където се развиват и сюжетите на отделните им истории. Йогата е представена като учение за тялото, но и за духа – житейска стратегия, която не си поставя за цел да премахне трудностите, но да ни помогне да преминем през тях, като запазим вътрешната си хармония и използваме всичко онова, което ни се случва, за да развием силите и способностите на собствената си личност.

За авторката:

Приказки от студиото по йога е първият роман на американската авторка Рейн Мичъл, която досега се е изявявала единствено като журналистка – в различни модни и лайфстайл списания. В дебюта си като белетристка авторката използва образите на пет жени, за да покаже превратностите на живота без излишен оптимизъм: „Ние не можем да контролираме реакциите на хората около себе си”, казва една от героините, „но можем да контролираме собствените си реакции спрямо тях.” Така общото послание на книгата е свързано със спокойствието и ведростта, на които бихме могли да се научим и които ни дават сили да продължим напред.
Романът съчетава непревзето чувство за хумор, спокоен разказ и естествен диалог. Читателите лесно се идентифицират с героините, всяка от които е уникална и отчетлива като личност.
Рейн Мичъл свързва обрата в историята на собствения си живот тъкмо с неочакваната си среща с йога след тежко физическо нараняване. Това събитие авторката описва като „любов от пръв поглед“ – йога се оказва практика, която отговаря на много от вътрешните ù потребности и ù помага да се справи със затрудненията в живота. Благодарение на йогата Рейн Мичъл открива и своето амплоа на писател. Книгата ù вече е преведена на повече от 10 езика. Сключен е и договор за още два романа – продължения на Приказки от студиото по йога. Очаква се филмирането на текста да донесе допълнителен успех на авторката.

ИК "Сиела"

Корична цена: 13.00 лв.

Сподели в: