"Приказки от крайните квартали" от Шон Тан

На 23 юни, четвъртък, в + това на ул. "Марин Дринов" № 30, ще се състои представяне на книгата "Приказки от крайните квартали" от Шон Тан (Издателство "Жанет 45"). Участват издателя Манол Пейков и преводачката Нева Мичева.

"Под "крайни квартали" може да се има предвид както определено място, така и състояние на духа: близко и познато, но също така на ръба на съзнанието (подобно в известна степен на "открития космос"). Предградията често се представят като банално, делнично, дори скучно място, в което няма нищо забележително. Аз пък си мисля, че те са чудесен наследник на горите от средновековните приказки – пространство, където подсъзнанието се отприщва. Винаги съм смятал за много привлекателна идеята за "фентъзи", ситуирано в предградията – както в собствените ми произведения, така и в работата на други писатели и творци – заради контраста между рутинното и удивителното, чийто ефект може да бъде забавен, но и да те извади от равновесие, както и евентуално да те накара да се замислиш."
Шон Тан

"Повечето от приказките от крайните квартали на Шон Тан са чиста поезия. Ако трябва да събера качествата им в пет думи, ето: гений, човещина, безграничност, обич, обич." 
Нева Мичева

"Хипнотизиращ… Такова визуално красноречие може само да мотивира читателите да търсят всички бъдещи графични романи на Шон Тан, без значение на коя точно лавица се намират."
New York Times Book Review

Още за книгата:
Оформление: Кирил Златков
Редактор: Манол Пейков
Брой страници: 100
Корична цена: 24.90 лв.

Сподели в: