"Приказки от безкрая" в нова изложба

За предстоящото откриване на зимния сезон в столичната галерия ЛИК е предвидена изложбата "Приказки от безкрая" на Александрина Караджова и Георги Петров. Официалното откриване ще се състои на 05.11.2009 г. (четвъртък) от 19:30 ч.

В началото на зимния сезон столичната галерия “ЛИК” ще зарадва почитателите на изкуството и ярките живописни багри със слънчевите “Приказки от безкрая” на двама млади, но вече утвърдени в артистичното пространство художници – Александрина Караджова и Георги Петров.

Официалното откриване на изложбата  ще се състои на 05 ноември 2009 г. от 19:30 ч. в галерия „ЛИК” (ул. “Лайош Кошут” 37), а на експозицията ще можете да се насладите до 25 ноември. Изложбата включва техни картини, рисувани със сух пастел и маслени бои, от които струи различната сетивност на женското и мъжкото начало в търсене на приказното около нас. Двамата творци, които са и родени на една дата, споделят своя заразителен възторг от живота, който ражда вихър от емоции и размах на щрихите, за да ни дари усещане за безкрая.

Александрина Kараджова е съвременен художник-пастелист.  Нейна визитна картичка е виртуалната галерия www.acrista.com. Самоук творец, който от 6 години се е посветил активно на пастелното изкуство  (първата си изложба реализира през 2004 г. във варненската галерия “Арета”), днес художничката има 7 самостоятелни изложби у нас, а през май 2010 г. й предстои първа изява зад граница – в галерия “GORA” в Монреал, Канада. Александрина е първият пастелист у нас с месечен арт бюлетин – Acrista Newsletter, а блогът –  Георги Петров acristaCafe, е специално пространство за споделяне на живопис идеи и информация за изкуство, арт маркетинг, кино и литература.
                                                                               
Георги Петров е млад художник, избрал професията живописец. От 1995 г. до днес е реализирал над 30 участия, изложби и общи експозиции вГермания, Полша, Виена, Братислава, България.           
                                     
                                      
                                    
                                     
                                   
                                    
                                    
                                     
            
                                     
                                    
                 
                                    
                    
                                         

Сподели в: