Призрачна музика“ от Александра Маринина“

За автора:

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. става водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността. Първия си роман написва в началото на 1993 г. След пенсионирането си като подполковник от милицията се отдава изцяло на литературната си кариера. През октомври 2001 г. в Института по славянознание към Сорбоната в Париж е проведена международна научна конференция на тема „Творчеството на Александра Маринина като отражение на руската менталност” – за приноса на авторката към съвременния руски език.

Сред най-популярните романи на Александра Маринина са „Неволна убийца”, „Игра на чужд терен”, „Аз умрях вчера”, „Всеки за себе си”, „Реквием”, „Капан за мишки”, „Призрачна музика” и др.

По серията й романи са направени четири телевизионни поредици „Каменская”.

Досега Маринина е продала над 37 млн. екземпляра от романите си по света, което я превръща в най-издавания и най-продаван руски автор днес.

За книгата:

В колата си е взривена Елена Дударева – собственичка на преуспяваща туристическа агенция. Следователите по случая не могат да установят причините за убийството.

В хода на разследването се стига до почти слепия младеж Артьом, който е разговарял с убиеца и въпреки че не може да опише външността му, е запомнил гласа му и музиката, която е слушал. Анастасия Каменская е изправена пред моралната дилема дали да въвлече младия мъж в разрешаването на случая, защото може да изложи живота му на опасност.

Търсейки поръчителя на убийството, тя попада в омагьосания кръг от семейни изневери и болезнена ревност, търговия с наркотици и пиратски записи, но за да стигне до отговорите, се изисква да надмогне логичните на пръв поглед обяснения.

Издава: ИК Хермес
Корична цена: 9,95 лв.
Премиера: 25 февруари 2008 г.

Сподели в: