Призив от Ансамбъл Българе

През изминалите 7 години от създаването си, НФА “Българе” се превърна в най- големия частен професионален фолклорен ансамбъл в Европа (по всяка вероятност и в света).
Днес настанаха времена, когато всички наши приятели, спонсори, съратници, почитатели и патриоти трябва да се обединят , за да съхраним този ансамбъл, станал визитна картичка на страната ни. Тежката икономическа криза е на път да унищожи едно голямо българско богатство, с което не може да се похвали друга държава в Европа. Това което ансамбъл “ Българе” винаги е проповядвал – Обединението – в тези трудни времена трябва да заработи именно в негова полза – да съхраним всичко създадено и постигнато досега от това “ явление в българската култура”.
Ние не се ползваме с държавна, общинска, политическа или религиозна подкрепа. Ансамбъла съществува благодарение на нашите спонсори, благодарение на българския бизнес и българският народ.

Вярно е, че има хора като Ян и Елена Андерсон, Стефан Шарлопов, Антон Костадинов и Благой Козарев, които ежемесечно отделят средства от собственият си бюджет, въпреки кризата, за да може ансамбълът да съществува.
Но това не е достатъчно!

Ето защо на 24.11.2009 г. ние организираме грандиозен спектакъл в зала 1 на НДК под надслов „ Да съхраним Българе”.
Целта на спектакъла е да се наберат достатъчно средства , за да попречим на икономическата криза да разруши всичко, което сме постигнали досега.

Заповядайте в залата заедно с нас, подкрепете ни, помогнете да попречим на кризата да убие българската култура, изкуство, фолклор, българската история, нашето наследство.

Сподели в: