Прея през сълзи: Майка ми е заклещена в Кипър!

Звездата от „Музикална Академия” не е виждала майка си на живо от 6 години. Прея, последната напуснала риалити шоуто „Музикална Академия” на крачка от финала, беше специален гост в предиобедното шоу на TV7 „Усещане за жена”. Водещата Гергана Стоянова и екипът бяха подготвили една голяма изненада за очарователната певица – скайп разговор с майка й Събина, която живее в Кипър.

Още щом чу първите думи на единствения си родител Прея избухна в сълзи. От разговора стана ясно, че младата надежда реагира така, защото не се е виждала с майка си на живо от 6 години. Събина заминала за островната държава, когато дъщеря й била на 13, за да може да изплаща ипотеката на апартамента в „Люлин”. „Изтеглих заем за жилището и заминах за Ирландия, за да работя. Но нещата там бяха много зле и се прехвърлих в Кипър”, разказа Събина. Тя няма помощ от никого, защото съпругът й е починал, когато Прея е била едва на 11 месеца.

Шоколадовата певица разказа, че първоначалният план бил майка й да замине само за 8 месеца, през които тя останала да живее с вуйчо си. „Но сякаш се заклещи в Кипър”, изплака Прея. Събина работи в ресторант, въпреки че по професия е учител, и няма никакъв годишен отпуск, през който да се прибере в България.

„Не печеля и чак толкова добре, за да мога да спестявам и да се прибера”, плачеше от другата страна на компютъра майка й. На въпроса на водещата Гергана Стоянова към Събина „Какво правиш в Кипър?”, жената отговори простичко: „Боря се и това, което се случва на Прея е единственото нещо, което ме кара да се чувствам жива в момента. Тя ми е единственият лъч. Иначе само съществувам”.

Сподели в: