Преподавателят по пеене на Tarja Turunen гостува на трибюта й в София

Завладяващи женски вокали, оперни партии с рок аранжимент, модерен метъл и всичко, което зарежда заклетите музикални фенове, ще се случи в една вечер посветена на Nightwish. Гвоздеят на програмата ще бъде преподавателят по пеене на Таря Турунен (Tarja Turunen) от началните й ученически години – българинът Пламен Димов.

Събитието е на 25 юни, понеделник, в най-рокаджийското място в столицата – клуб Rock It. Димов, който е възпят в биографичната книга за бандата Once Upon a Nightwish, ще загрее феновете на финландската банда с пикантни подробности около музикалния им път. Той ще отговаря на всеки зададен въпрос, не само относно Таря. В педагогическия му стаж са се разписали още клавиристът Туомас Холопайнен, китаристът Емпу Вуоринен и барабанистът Юка Невалайнен.

Всичко това ще се случи на фона на хитовете на Nightwish. Български певици, които доближават уникалната бленда на Таря, ще сътворят истинска симфонична пауър метъл атмосфера (Теодора Петрова – вокалистка на пловдивската група Ivory Twilight и Николета Станойкова – една от финалистките на „България търси талант 2010”). Ще звучи още симфоничен готик рок с оперни вокали – дело на бандата My Thirst, която също не пести хитове на Nightwish.

 Пламен Димов (в средата)

Сподели в: