Премиера с фотоизложба на "България – природа, човек, цивилизации"

На 12 февруари, от 19:00 ч. във VIVACOM Art Hall ще се състои премиера на книгата "Бълграия – природа, човек, цивилизации" от Румяна Николова и Николай Генов. Участват: авторите и Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.

Новата луксозна книга-албум „България – природа, човек, цивилизации“ (Издателство "Сиела") на двамата именити творци няма конкуренция не само по своята всеобхватност, но и по качество. С 880 цветни фотографии и текстове по 192 теми, разкриващи природното, историческото и културното богатство на земята ни, тя ще е необходимост и гордост за българския дом. Изданието е двуезично – на български и английски език, и това го прави ценен подарък и за приятели и партньори зад граница.

Румяна Николова и Николай Генов са познати от десетте им книги, в които са събрали своите пътища из четири континента. Пристрастени неизлечимо към пътуването, те се стараят да заразят колкото може повече хора с вируса на любопитството към света. Убедени са, че на път тръгва най-добрата част от човека – неспокойната, освободената от капаните на бита, отворената за различното и непознатото, жадната за ново знание и за висок полет.

За авторите:
Румяна Николова е журналистка, неизлечимо пристрастена към пътуването. Автор е на стотици материали в печата, сред които много пътеписи. В момента работи в сп. „Идеален дом“, но продължава опитите си да превърне света в свой дом. Привличат я пътешествията в непознати земи и особено онези в територията на духа. Заедно със съпруга си Николай Генов е автор на филмите „Чудесата на Индия: Безсмъртната вяра и Традиция на пет хилядолетия”.

Николай Генов е скитник по убеждение и фотограф на свободна практика. Фоторепортажите и пътеписите му са публикувани в нашия и чуждестранния печат. Сега работи по темите „Родопите – свещената планина”, „Праисторическото и тракийското културно наследство по нашите земи” … и се подготвя за бъдещата „семейна” цел – четиримесечно пътуване из Китай със съпругата си и неизменен съавтор Румяна Николова.

Повече информация за книгата можете да прочетете на: http://bulgaria-book.com/

Прочетете още:
"100 дни в Китай" едно пътуване в Поднебесната империя на Румяна Николова и Николай Генов
Премиера на книгата на Румяна Николова и Николай Генов "Спирки под Южния кръст"
Премиера на "1000 страници България" от Румяна Николова и Николай Генов

Сподели в: