Премиера на 2 книги с източна поезия

НА 12 януари, понеделник, от 18:30 ч. в клуб "Максим" при театър "Българска армия" ще се състои премиера на  "Прокуденият от небесата" от Ли Бай. Заедно с нея ще бъде представена и книгата  "27 шедьовъра" от Хокусай.

За 27 шедьовъра:
Хоусай е японски художник, а изданието "27 шедьовъра" съдържа 27 оцелели след пожар гравюри на Хокусай и преводи на съответните стихове от първоначално замислената от него антология "Сто стихотворения от сто поети".

За "Прокуденият от небесата":

Първата книга на Издателство "Изток-Запад" през новата 2015 година е стихосбирката Прокуденият от небесата от Ли Бай – един от най-значимите поети в китайската литература, чиято поезия е изпълнена с фантазия, богата емоционалност, мечтателност, съзерцание и изящно боравене с езика.

Едно от големите достойнства на Прокуденият от небесата е блестящият превод от класически китайски на София Катърова и Антоанета Николова. Книгата, която съдържа и илюстрации от „Поезия от династия Тан в калиграфия и илюстрации“ (съставител Хуан Фънчъ, династия Мин) е поредното изящно попълнение в поредицата „Световни поети“, където досега са излезли Стихове от Студената планина на Ханшан, 100 хайку от Мацуо Башьо, Магмата. Слепият часовник на Йоздемир Индже и Превъртане на
световете на Георги Рупчев.

Прочетете още информация и откъс от "Прокуденият от небесата":
Ли Бай урежда среща на земното и небесното в „Прокуденият от небесата“

Сподели в: