Премиера на филма "Кецове" по Cinemax на 10 юни

На 10 юни 2012 г. се навършват 22 години от провеждането на първите демократични парламентарни избори в България, на които българите избраха депутатите от Седмото Велико народно събрание. На 10 юни, неделя, от 21:00 часа Cinemax ще предложи на своите зрители българския филм „Кецове", на режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров, който третира темата за свободата на младото поколение. Премиерата на „Кецове" ще бъде акцент в тематичните неделни вечери на CinemaxСветовно кино” през юни.

Кецове” е режисьорският дебют на Валери Йорданов и Иван Владимиров. Сценарист на лентата е Иван Владимиров, оператор е Рали Ралчев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов. Филмът е заснет през 2009 г. на плажа в Бяла, Камен бряг, Тюленово и Кара Дере.

В главните ролите ще видим Филип Аврамов („TILT”, „Раци”, „Шивачки”, „Писмо до Америка”, „Лагерът”), Иван Бърнев („Стъпки в пясъка”, „Зад кадър”, „Козелът”, „Дзифт”, „Лист отбрулен”), Валери Йорданов („Раци”, „Емигранти”, „Откраднати очи”, „Разследване”, „Изпепеляване”), Васил Драганов („Столичани в повече”, „Мисия Лондон”), Ина Николова и Иво Аръков. Специално участие във филма имат и актьорите Стефан Мавродиев („Иконостасът”, „Козият рог”, „Мера според мера”, „Опасен чар”, „Лист отбрулен”, „Зад кадът”), Ина Гочева („Стъклен дом”, „Лора от сутрин до вечер”), Яна Титова („Стъпки в пясъка”, „Забранена любов”), Мариян Вълчев („Под прикритие”, „Граница”) и др.

Кецове” е създаден по действителен случай и ще ни срещне с шестима младeжи, които решават да зарежат напрежението и проблемите в големия град и да отидат заедно на едно от последните незастроени местенца по българското Черноморие. Но безкрайният летен купон и опитите им да намерят себе си, са прекъснати от група охранители, наети да пазят плажа от нахални натрапници. Агресията на големия град, от която шестимата приятели се опитват да се спасят, ги застига отново, но този път те нямат никакво намерение да бягат. От беззащитни и разочаровани личности, героите ще се превърнат в сплотена група, която ще оцелее благодарение на взаимната духовна подкрепа, която си оказват един на друг. Въпреки това, скоро девственото кътче от Рая на морския бряг ще бъде застроено с хотели.

Световната премиера на филма е през юни 2011 г. на 33-тото издание на Международния кинофестивал в Москва, където „Кецове” получава почетен диплом на журито, наградата на Федерацията на руските киноклубове и номинация за „Златен Св. Георги”. Филмът попада и сред филмовата селекция, и в състезателната програма на 46-я Международния филмовия фестивал в Карлови вари, Чехия през 2011г.

Джералдин Чаплин идва в България за премиерата на „Кецове“

Сподели в: