Премиера на филма "И това е България" на режисьора Стилиян Иванов

Премиерата на третата част на документалния филм на режисьора Стилиян Иванов – „И това е България“ ще се състои на 6 октомври в зала „Витоша” на х-л "Маринела", София.

Земите на България разкриват част от своите тайни. Светът на живелите преди нас оживя в картина и звук. Богове и герои, царе и пророци, природни стихии и човешки творения предават своите послания чрез един необикновен наш съвременник – ясновидката Ивелина Христова. Тя беше изследвана в единствената интердисциплинарна лаборатория за екстраординерни феномени. В университетска среда, специалисти от областта на химията, биологията, физиката, лингвистиката и медицината са създали методология, чрез която вече четвърт век потвърждават или отхвърлят „необикновените“ заложби на кандидат-ясновидци и лечители.

Учените регистрираха способността на Ивелина да влияе върху материята, променяйки спектралната характеристика на различни разтвори. Тя съвсем точно диагностицира редките заболявания на непозната за нея жена, както и успя да разчете текст на древен език.

Заключението на учените е: „Ивелина доказано успява да надникне в скрити светове, давайки точни описания на обекти и събития“.
След Оходен и Яйлата, след Мадара и Белинташ, след Татул и Перперикон, Ивелина ще ни разкаже за античните ни корени, за християнското ни минало и за следите от исляма по нашите земи.

Консултанти на филма са научният работник доц. Йорданка Пенева, православният свещеник – отец Роберто и дервишът от Иран – Мохамед Чоубдари.

Автор и режисьор – Стилиян Иванов, продуцент – Додофилм. Меценат на проекта – Гергана Ташкова. С подкрепата на сем. Трънкарови от Монреал филмът ще бъде разпространен у нас и в чужбина. Екипът благодари за гостоприемството на х-л Маринела София, х-л Феста Боровец, х-л Медите Сандански и х-л Мартин Банско.

Екипът на документалната трилогия "И това е България“ е убеден, че независимо от това, кога и как сме намерили Бога, именно търсенето му в безкрая на времето ни е правело човеци:

Твоето произнасяне на Моето Име е Моят отговор.
Твоят копнеж по Мен е Моето послание към теб.
Всички твои опити да стигнеш до Мен са всъщност Моите опити да стигна до теб.
Твоето страхопочитание и твоята любоя са примката, с която да бъда уловен.
В тишината наоколо всеки зов „Боже!“ е съпровождан от хиляди отговори „Аз съм тук!“

Сподели в: