Премиера на филма за Алекс Орбито „Човек на вярата“ в НДК

Документалният филм на Списание 8 „Човек на вярата“, посветен на филипинския лечител Алекс Орбито, ще бъде представен на  9 юли 2017 г. (неделя) от 18 ч. в Зала 1 на НДК.

Билетите се разпространяват в мрежата на TicketPortal и на касите на НДК. Събитието във Фейсбук може да следите тук.

Алекс Орбито е смятан за най-големия лечител на ХХI век – лекувал е с огромен успех над 1 милион души по целия свят. Документалният филм „Човек на вярата“ разказва историите на хора, посетили лечителя, които са се излекували напълно от безнадеждни според конвенционалната медицина болести. Представя позицията на лекари, учени и изследователи, които с години са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят.

Къде се крие ключът към здравето? Кога и защо се разболяваме? Може ли човек да се излекува сам? Как квантовата физика обяснява този феномен? Това са част от въпросите, чиито отговори търси и дава филмът.

„Човек на вярата“ е филм и за силата на човешкия дух, и за Любовта. За голямата любов на малкия човек от далечните Филипини и за малката любов във всеки от нас, която чака да бъде пробудена. Филмът ще шокира, провокира, но и ще разшири съзнанието на хората, които го гледат. Със сигурност след прожекцията никой няма да си тръгне равнодушен.

Още за Алекс Орбито:
Един светец от XXI век
На 14 г. Алекс Орбито изправя на крака инвалид
Как лекува Алекс Орбито
Интервю с Алекс
Посланието му към българите
Чудеса в сегашно време
Енергията, която лекува
Алекс Орбито на паневритмия

Работата по филма продължава близо 4 години, продукцията става възможна благодарение на подкрепата на над 400 дарители. Списание 8 успява да сбъдне първия български документален филм, създаден с помощта на краудфъндинг кампания и споделено финансиране. Благодарение на CineCrowd бяха събрани над 17 000 евро и две години след края на кампанията резултатът е налице.

Режисьор на филма е Ганета Сагова, главен редактор и създател на Списание 8. Филмът е заснет от оператора Добрин Кашавелов, а монтажът е осъществен от Адриана Герасимова.

Тук можете да видите и най-актуалния трейлър на филма.

Вижте всички видеа с Алекс Орбито, публикувани до момента.

Сподели в: