Премиера на "Усмивката на Кучето" – роман от Димана Трънкова

На 3 юли, четвъртък, от 19 часа, в столичната галерия „Ракурси“ на ул. „Хан Крум“ 4 ще се състои премиерата на "Усмивката на кучето" – интригуващия дебютен роман на Димана Трънкова (Издателство "Колибри).

В представянето на книгата ще се включат Светлозар Желев, Антоний Георгиев – главен редактор и издател на “Vagabond”, както и самата Димана Трънкова.

"Усмивката на кучето" е динамичен археологически трилър, в който намира отражение моралният хаос в България през XXI век. Двама журналисти се впускат в разследване на престъпления, извършени в района на тракийски светилища и некрополи. Садистичните акции напомнят ритуални убийства, а в хода на разплитане на мистерията броят им продължава да набъбва. Героите на романа постепенно осъзнават, че няма нищо по-страшно от сливането на организирана престъпност и държава, което преобръща ценностите и размива границите между добро и зло.

Освен журналист и автор на статии за пътешествия, политика и история, Димана Трънкова е археолог по образование, което обяснява интереса към проблематиката, станала фокус на романа „Усмивката на Кучето“. Съавтор е на документалните книги “На изток от Константинопол/Пътешествия в непозната Турция” (2008), “A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), “Пътеводител за османска България” (2011, 2012) и “Турците в България” (2012). Трънкова е известна и като дългогодишен автор на списание “Vagabond”.

Прочетете още:

Иранчанката Паринуш Сании идва в България за премиерата на романа си "Моята орис"

 

 

Сподели в: