Премиера на "Том 2.0" на Александър Шпатов

Премиерата на сборника „Том 2.0“ на Александър Шпатов, която ще се състои навръх 30-ия рожден ден на автора – 14 декември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“ на НДК.

„Том 2.0” (издателство "Колибри") e ново, допълнено и изцяло преработено издание на първите три книги на Александър Шпатов, писани преди издаването на #НаЖивоОтСофия. Заглавието излиза точно 10 години след публикуването на дебютния му сборник „Бележки под линия“ и също така включва истории от книгите „Разкази под линия“ (2008) и „Календар с разкази“ (2011). 33-те разказа в „Том 2.0” позволяват на читателите да вникнат още повече в света на автора, да преоткрият неговите градски герои и да проследят как фокусът на историите му се е развивал през годините.

Домакин и водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК. Ето какво казва той за „Том 2.0”:

"Тази книга е стълба. По тази стълба всеки разказ е стъпало и доближава Александър Шпатов до висотата на неговите 30 години и до майсторството в разказването на истории. Това са неговите жълти павета, сърцето и умът му , те са от него – и той е от тях. Ако не сте минавали още по тях, ето го самия Сашо на своя юбилей."

Сподели в: