Премиера на "Това е моето време" от италианския поет Франческо Томада

На 18 юни, събота, от 11:00 ч. в The Art Foundation, ще се състои премиерата на поетичната книга на италианския поет Франческо Томада "Това е моето време" (издателство "Scalino"). Преводът на стиохтворенията е на Аксиния Михайлова и Емилия Миразчийска. За книгата ще говори Александър Шурбанов.

Двама поети от различни поколения, но близки като светоусещане и изказ, имат кореспонденция, но за първи път ще се видят в събота.
Франческо Томада е чел и превеждал от английски на италиански стихотворения на Александър Шурбанов. Не се случва често двама поети от различни страни и поколения да харесат така поезията, която създават. Затова поканихме именно Александър Шурбанов да представи в събота сутринта книгата на български на Франческо Томада "Това е моето време", издадена от Scalino в превод на .

Представянето в събота е решено като матине от 11:00 ч. сутринта, защото същата вечер Франческо Томада ще участва в четенето заедно с другите чужденстранни и български поети във фестивала "София Поетики", в градината на Художествената академия от 18:00 ч., най-важната вечер в програмата на фестивала.

Можете да го видите и да разговярате с него на 16 юни, четвъртък, след 20 ч, в бар "Ателието" (ул. "Цар Самуил" 50).

Свободен разговор за поезията, в който поканихме да вземат участие Иван Христов, Екатерина Григорова, Белослава Димитрова, Ирен Петрова, Илияна Делева, Димана Иванова, Айше Рубева, Владимир Левчев, Аксиния Михайлова – все автори, от които Франческо Томада вече е чел преводи на италиански или дори е превеждал, какъвто е случая с поезията на Аксиния Михайлова още преди няколко години, след запознанството им в Литва.

Сподели в: