Премиера на "Течна дружба 2" от Иво Инджев

На 16 юни, от 18 ч., пред Паметника на Съветската армия ще се състои премиерата на книгата  "Течна дружба 2"от Иво Инджев (Издателство "Сиела", 552 стр., цена: 16 лв.). Откъс от книгата прочетете тук.

Течната дружба е краткия отговор на дълго задавания въпрос какво ни прави по-различни от останалите бивши сълагерници в съветския соцлагер в Европа. Потокът от суровини, особено течните, от който България е по-зависима от бившата си колониална владетелка повече от която и да е друга посткомунистическа икономика на континента, продължава вече четвърт век да предопределя съдбата ни на държава, която не може да се откъсне от руската орбита.

В новата книга на Иво Инджев ще прочетете за нивото на „течната дружба“, измервано по дни за периода 2011–2014 г.; за трагедията на таврийските българи, избягали от СССР и настигнати от Червената армия в България; изповедта на оцелял таврийски българин, национално известен с фалшифицираното си българско име; какво стои зад намека за сибирската връзка, направен от уволнения министър Трайчо Трайков; за номерата на „Газпром“ за гарантиране на руския газов монопол в България; за българската ръка в руската примка около украинския врат и много други. Ако заглавието озадачава някого, то вероятно не е запознат с книгата Течна дружба, посветена от автора през 2011 г. на митовете за т.нар. вечна дружба между България и Русия, между СССР и НРБ, и между двата уж вечно влюбени през вековете народи. Не става дума само за игра на думи. Няколко години след официалното оповестяване на световната комунистическа кончина в нашата страна изведнъж беше регистриран рязък скок на вноса на енергосуровини, предимно природен газ, нефт и горива. Накъде потекоха те?

*  *  *

О п о р н и   т о ч к и
– Нивото на „течната дружба“, измервано по дни за периода 2011–2014 г.
– По какво личи, че кратко време бяхме независими от Русия…
– Трагедията на таврийските българи, избягали от СССР и настигнати от Червената армия в България…
– Български жени и деца, преследвани от руснаци, са спасявани от български турци…
– Изповедта на оцелял таврийски българин, национално известен с фалшифицираното си българско име…
– Руският шистов блицкриг разгромява за 6 месеца българския шанс за енергийна независимост…
– Какво стои зад намека за сибирската връзка, направен от уволнения министър Трайчо Трайков…
– Руското влияние залага на повече от един олигарх в България…
– Номерата на „Газпром“ за гарантиране на руския газов монопол в България…
– Още за руската връзка в българското задкулисие – например как Москва финансира тайно официоза в. „Дума“…
–Българската ръка в руската примка около украинския врат.

НА МУШКАТА
 „Този господин [Иво Инджев – бел. ред.] е безопасен журналист.“
Георги Първанов, 10 май 2014 г., Нова ТВ

Според някои световни медии същият господин е „известен български журналист“, „влиятелен блогър“, „уважаван български журналист и писател“, „бивш вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти“ и т.н. Авторът на тази книга (и на други пет, написани след публичен конфликт с президента Първанов през 2006 г.) е съгласен, че е безопасен.
Този извод се натрапва от факта, че Георги Първанов е на свобода.
e-vestnik, 22 юни 2011 г.

Сподели в: