Премиера на „Телесни плевели” на Алек Попов

Издателство Сиела ви кани на 28 март (сряда) от 18:30 часа в галерия Снежана (ул. „Ив. Денкоглу” 30) на премиерата на новия сборник с разкази „Телесни плевели” на  Алек Попов.

Книгата ще представи Катя Атанасова.

Шест истории – възможни и немислими, интригуващи и зловещи, екзотични, мистични и скептични едновременно. Неизтощимото въображение на Алек Попов изстрелва ярък сноп от запомнящи се образи, които дълго време ще владеят ума на читателя. . Неповторимият стил, неизчерпаемата ирония и фантазия на автора ни дават основание да определим сборника само с една дума – фантастичен.

„Част от историите в този сборник са писани преди доста години – още във времената преди интернет, ако това има някакво значение. Други са писани неотдавна и за пръв път излизат в самостоятелна книга.

Фантастиката винаги е имала и, както по всичко личи, ще има запазено място в сърцето ми. Истината е, че не бих могъл да си представя по-голямо наказание от това да пиша реалистично…

Тази книга е своеобразен продукт на носталгията. Носталгия по един ярък, странен (учудващо невинен!) свят, изплувал от неспокойните вълни на младежкото въображение…”

Алек Попов

Още по темата:

Сборникът „Телесни плевели” на Алек Попов

"Мисия Лондон" от Алек Попов

"Черната кутия" от Алек Попов

Сподели в: