Премиера на "Там, където е погребан Орфей" от Илия Троянов и Кристиан Мурбек

На 16 април от 18.00 ч. в Гьоте институт ще се състои представяне на книгата и изложбата "Там, където е погребан Орфей" с участието на Илия Троянов и Кристиан Мурбек. Осигурен е превод от немски на български. Модератор на проявата е Ангел Игов. Изложбата ще продължи до 11 май.„

Повече за книгата:

"Там, където е погребан Орфей" от Илия Троянов и Кристиан Мурбек (Издателство "Сиела", превод от немски: Федя Филкова, обем: 224 стр, цена: 24 лв.)

Митове и всекидневие на края на Европа, където архаичната култура среща постсоциалистическото настояще.
Разказите на Илия Троянов се обединяват с фотографиите на Кристиан Мурбек в моментни снимки отвъд всички клиширани представи. Разкриват се скрити страни на живота и оцеляването между Дунав и Родопите; става виден един удивителен свят, който ни се струва чужд и същевременно близък.

***

Илия Троянов, роден в София през 1965 г., живял в Найроби, Мюнхен, Мумбай и Кейптаун. Понастоящем живее във Виена. В издателство Ханзер са публикувани По пътя на Ганг (2003), Събирачът на светове (роман, 2006), Щурият глобус (репортажи, 2008), Ледовете се топят (роман, 2011) и много други.

Кристиан Мурбек, роден в Берлин през 1969 г., следвал графичен дизайн с акцент фотография във Висшето училище по изкуства в Бремен. От 1999 г. живее и работи на свободна практика като фотограф в Берлин. За осъществяване на своите фотографски проекти пътува из Африка и прекарва дълги години на Балканите.

Сподели в: