Премиера на "С череша се задави косът" от Людмил Тодоров

На 7 април,  от 19:00 ч. в литературния клуб "Перото" ще се състои премиерата на романа на Людмил Тодоров ", „С череша се задави косът” (издателство "Колибри").

Ще участва Кристин Димитрова, която първа ще разлисти страниците на най-пролетния роман на Людмил Тодоров. Сам авторът ще прочете откъс от него.

*
С череша се задави косът.
Почаках малко –
пак запя.

Людмил Тодоров остава верен на фината си наблюдателност и неизбродимите теми за човешката идентичност и бягството от реалността, за всичко онова, което бълбука под тривиалната повърхност на ежедневното, за душевния хаос като контрапункт на обществения ритъм. Тук на фокус е любовта в едно от необичайните й превъплъщения. Едновременно невинна и дръзка, тази история е оцветена с неочаквано напрежение и проникната с хумор – понякога тънък и добронамерен, друг път преливащ в ненатрапчива социална ирония.

„Идеята дойде от изповедта на моя позната, която в ранното си детство се чувствала толкова пренебрегната и самотна след раждането на своя брат, че се опитала да го убие“, споделя авторът. От тази добре позната ситуация на детска ревност той придърпва нишката на сюжета – увлекателен разказ за сложните отношения между брат и сестра, за раздалечаването и нежното докосване на уязвимите им светове.

Организаторите – издателство "Колибри" предвиждат елегантен комплимент за всеки, който си купи новия роман на Людмил Тодоров по време на премиерата.

Сподели в: