Премиера на "Странният случай на Бенджамин Бътън"

Номинираният за 13 награди "Оскар" филм на Дейвид Финчър има вече своята премиерна дата за България. Последният филм, в който играе Брад Пит е по адаптирания разказ на Франсис Скот Фицджералд, автор на "Великият Гетсби".

Историята започва с появата на човек роден на 80 – годишна възраст, който расте отзад напред. Странната история всъщност е за момче, родено в кожата на старец, но с душата и ума на дете. Филмът ни въвежда в света на странника Бенджамин (Брад Пит) и неговата любовна история. Носителката на "Оскар"- Кейт Бланшет, която вече игра заедно с Пит във "Вавилон" е в ролята на Дейзи, голямата любов на Бътън. Връзката между Дейзи и Бенджамин се развива след като тя разбира и се научава да живее с неговите свръхестествени особености. Както отбелязва сценаристът на филма Ерик Рот– „Кейт пресъздава жената, която трябва да се примири с мисълта, че докато тя остарява, мъжът, когото обича, се движи в обратна посока."

„Странният случай с Бенджамин Бътън” започва своя живот с разказа, написан от Франсис Скот Фицджералд, който черпи вдъхновение от известния цитат на Марк Твен: „Животът би бил безкрайно по-щастлив ако можехме да се раждаме на 80 и постепенно наближаваме 18.”. Проектът не успява да се реализира около 40 години, преди продуцентите Катлийн и Франк Маршал да се заемат с него. Повече от десетилетие проектът интригува еднакво Ерик Рот, Дейвид Финчър и Брат Пит.

Филмът е номиниран за най-добър филм, главна мъжка роля, адаптиран сценарий и още 10 други категории. Премиерата в България е на 20 февруари (петък) 2009г.

Сподели в: