Премиера на стихосбирката „Органични форми” на Николай Атанасов

Излязлата през есента на 2007 г. стихосбирка беше презентирана заедно с други книги на ИК алтера. Настоящата премиера се налага от изключителната провокативност на „Органични форми” и от големия читателски интерес. Премиерата ще се състои на 14-ти януари 2008 от 19.00 ч. в арт център „Алтера” (бул. „Драган Цанков” 36). В нея ще се включи самият автор, наживо от САЩ. Събитието ще бъде модерирано от доц. д-р Миглена Николчина, която ще изненада с джендър интерпретации. Премиерата ще бъде подгрята от специално подбрани от автора песни. И, разбира се, ще има изненади.

„Органични форми” е втората поетична книга на Николай Атанасов, книга за търсенето на органичното единство на форма и съдържание. Книга, която блести с интелектуална поезия, с динамична телесност и скулптурна изваяност.

„Органични форми” е стихосбирка, която ни напомня „колко бяхме укрепени отвън и разрушени отвътре”. Стихосбирка, която пише „история за непосилната прошка”.

„Органични форми” е книга „за българското себепознание без оправдания с политическата конюнктура – книга за ниската ни емоционална култура”.

Книга за „насилието като национален спорт”.
Книга, която провокира.
Книга, която не те оставя безразличен.

Издава алтера – „Делта Ентъртейнмънт” ЕООД.
Цена 5 лв.

Сподели в: