Премиера на "Смъртта и Дяволът" в Младежкия театър

Студентът по театрална режисура в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"  Петър Денчев поставя на сцената в Младежкия театър " Смъртта и Дяволът". Новият спектакъл е част от програмата "Младите в Младежкия", а авторът на пиесата е драматургът Франк Ведекинд. Той е сочен в историята на литературата като предвестник на експресионистичната драма. Режисьорът Петър Денчев е известен на публиката с романа "Тъй както мъж целува жена, която обича", с който бе награден на конкурса за нов български роман "Развитие".

В постановката участват Гергана Плетньова, Бойко Кръстанов, Лиляна Шомова, Ивайло Драгиев, които са студенти от класа на проф. Здравко Митков и проф. Пламен Марков.

"Смъртта и Дяволът" разказва за една жена, чакаща за среща в публичен дом, където трябва да се намира нейната 17-годишна прислужница – проститутка. Вместо момичето, на срещата пристига собственикът на публичния дом, който разбива представите на своята гостенка за любовта, брака и собственото й съществуване; не след дълго тя разкрива привличането си към „сводника” и го моли да се ожени за нея. Пиесата е елегантна история за изкушението и обвинението в живота, тъкмо преди да е приключил.

Пиесата се играе на 15 февруари (неделя) от 19.00 часа в Камерна зала на Младежкия театър.

Сподели в: