Премиера на "Следобедите на ленивия любовник" на Димитър Ганев

Сборникът с разкази "Следобедите на ленивия любовник", издателство "Сиела", ще бъде представен на 11.01.2012 г. (сряда) в клуб "Петното на Роршах" (София, ул. "Христо Белчев" 8А) от 19 часа.

Книгата ще бъде представена от Тома Марков (носител на Златния медал на Европейската академия за поезия) и Васил Георгиев (носител на наградата "Хеликон" за 2011 г.).

За автора:

Димитър Ганев е роден в София, но живее във Виена. Издава първия си сборник с разкази ("Безлични истории"), когато е на 15 години.

Печелил е първи награди в множество литeратурни конкурси, сред които за най-добър разказ на „Списание Едно”, на книжарници „Хеликон”, на Българското национално радио, на фондация „Братя Мормареви”, на списание „Пламък” и други.

През 2009 г. печели първа награда в конкурса „Рашко Сугарев”, с което става най-младият лауреат в историята му. Публикува в много печатни и електронни издания. Превеждан е на английски, немски и руски.

Тома Марков за книгата: „Следобедите на ленивия любовник” от Димитър Ганев е поразителен сборник с разкази. Колкото до мен и ролята ми на взискателен читател, сборникът успя да ми внуши да се чувствам добре, а именно да бъда любознателно умен. И го желая на всички. Нека да разказваме истории. Успеем ли – ставаме наистина живи.”

Още по темата:

16-годишният Димитър Ганев с премиера на сборника си с разкази "Безлични истории"

Сподели в: