Премиера на „Сбогом Брюксел” от Леа Коен

В Деня на Европа – на 9-ти май (18:30 часа), ще се състои премиерата на „Сбогом Брюксел” на Леа Коен. Събитието ще се състои в книжарница "Пингвините" в подлеза на Ректората (книжарница „Пингвините”, бул. „Цар Освободител” №22).

Освен че е писател по призвание и музикант по образование, Леа Коен освен това е екс Посланик на РБ в редица Европейски страни като Белгия, Швейцария и Лихтенщайн, както и депутат във Великото народно събрание – 1990 г. (СДС).

„Сбогом Брюксел” разкрива другото лице на Брюксел, което остава невидимо за обикновения европеец. Романът е политико-криминален, основан на два действителни случая, на които писателката е била косвен участник по време на мандата си като посланик в столицата на Европа. Една провалена шпионска операция под названието „Гласност“ и убийството на известен нотариус водят следи към българското посолство в Брюксел, което крие много тайни…

Леа Коен е една от най-силните български писатели. Книгите й се преиздават със завиден успех в Германия, Австрия, Швейцария и Белгия, както и в почти всички страни на Балканския п-ов.През 2012 ще излезе премиерата на игрален филм по сценарий върху предпоследния й роман „Преследвачът на звуци".

Сподели в: