Премиера на романа "Хлапета" от Александър Чобанов

На 13 декември от 18:00 ч. в рамките на Софийския международен панаир на книгата в НДК, ще се състои официалната премиера на романа „Хлапета“ от Александър Чобанов. Книгата ще бъде представена от писателя Емил Андреев.

Мястото е НДК, етаж 3, запад.

„Хлапета“ на Александър Чобанов разказва за гимназиалните щуротии на трима приятели. Но проследявайки детайлно историята и символиката на описаното, става ясно, че в основата на книгата са залегнали много по-дълбоки теми и мотиви.

Сюжетът ни връща в 90-те години на миналия век. Атанас, Ангел и Петър заминават за летен лагер, който е на път да ги промени завинаги. Момчетата откриват загадъчен ръкопис и срещат две момичета, които тотално преобръщат живота им. Какво е общото между ръкописа, Ралица и Яна – тримата приятели разбират в края на тяхното магическо приключение.

За автора:
   
 Александър Чобанов е роден в Смолян на 26 септември 1979 година. През 2008 година издава сборник с разкази „Колекция 18“, който печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2011 г. излиза втората му книга –  „Летен следобед“. Междувременно Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др.

За ИК "Хермес":

Всяка година ИК „Хермес” издава немалък брой родни автори. Издателството спазва политика за подкрепа на българската книга. Само през 2013 г. са издадени над 30 заглавия, голяма част от които са печелили национални и регионални литературни награди. Благодарение на тази концепция читателите могат да се докоснат до много добри постижения на съвременни български автори.

Сподели в: