Премиера на романа "Убиец" от Васил Панайотов

Романът „Убиец” на подгласника в реалити формата „Ръкописът” Васил Панайотов излиза до броени дни. Премиерата на книгата ще се състои на 31 март (четвъртък) от 18:30 часа в книжарница „Сиела” в подлеза на СУ „Св. Климент Охридски”.

В представянето ще вземат участие писателката и журналистка Станислава Чуринскиене, писателят, главен редактор на „Сиела” и член на журито на „Ръкописът” Захари Карабашлиев и самият автор Васил Панайотов.

Текстове на Васил Панайотов вече са били издавани в книжно тяло – в сборниците „Любовни упражнения” със съставител Ваня Щерева, „Проект Смърт” (Пепа Витанова) и „Обича ме, не те обича” (Захари Карабашлиев). Панайотов пише също и за лайфстайл издания като сайта "Егоист" и списание "Жената днес" .

Откъс от книгата

Повече за романа:

Убиец” е дързък роман, който тече бързо и стремително към фрапиращия си финал. През 15-те години, в които Васил Панайотов пише активно, той е успял да развие таланта си и предлага суров език, игри на думи, игри на нерви, съспенс и динамика. При все че носи характеристиките на трилъра, „Убиец” притежава и своеобразна поетичност, което удвоява ефекта на бруталността в романа.

Художник на корицата е Дамян Дамянов.

* * *

Той е тридесетгодишен, женен, баща на две деца, с бизнес, с любовница. И не може повече да продължава така. Една нощ чува как прозорецът се блъска от вятъра, става да го затвори и просто прекрачва перваза. Изхвърля кредитните карти, телефона, портфейла, оставя си само пари за билет до морето.

Предстои му да вкуси от свободата. Свобода от отговорност, от сметки, от дневни, седмични и месечни задължения. Няма задръжки дане спазва закона. Готов е на всичко, за да излезе от ролята на статист в сценария на собствения си живот. Но дали е готов да поеме главната роля?

Сподели в: