Премиера на романа „Опасна монета” от Боряна Дукова

Заповядайте на премиерата на романа „Опасна монета” от Боряна Дукова, издателство „Монт”.

Поетесата и писателката Мирела Иванова ще представи романа.

Журналистът Георги Митов-Геми ще разговаря с авторката Боряна Дукова за поредицата й полукриминални истории, включваща „Кървава малага” и „Опасна монета”.

Събитието е на 25 юни, вторник, от 18.30 ч., в кафе-книжарница „Ориндж Бук Център“, ул „Граф Игнатиев” №18, ет 4.

ОПАСНА МОНЕТА
Тайнствена монета въвлича в опасна игра испански бизнесмен и младата му преводачка.

Младата преводачка от„Кървава малага” Ирина е изправена пред ново, почти мистериозно предизвикателство. В красивата Розова долина тя случайно се натъква на старинна монета от времето на тракийския владетел Ситалк. Едно необичайно съвпадение и трагичната смърт на млад полицай я карат да задържи находката си. Много други хора също търсят изгубената монета. Младата жена ще се срещне със стара любов и ще се изправи срещу испанския си шеф, за да намери изход от заплетената ситуация.

Книгата ни въвлича в истинско приключение, което Боряна Дукова разказва правдоподобно и увлекателно, без да пропуска да ни покаже и автентични хора, и красиви природни картини, и късчета от културната история на България и Испания.
Мирела Иванова (поетеса и писателка)

Озовали се в рискови ситуации, героите установяват, че понякога е неизбежно да поставят емоциите пред логиката, дори когато това усложнява нещата още повече. Интригуващата българо-испанска нишка може да бъде разказана толкова достоверно само от автор, който е бил там.
Ивайло Харалампиев (журналист, кореспондент в Мадрид)

Сподели в: