Премиера на романа "Някъде другаде" от Христина Панджаридис

На 16 юли, от 18:30 ч. в книжарница "Гринуич", бул. "Витоша" 37, ще се състои премиерата на романа на Христина Панджаридис "Някъде другаде". Книгата ще представи Митко Новков.

Още за книгата:

"Някъде другаде" е вторият самостоятелен роман на Христина Панджаридис, след "Ничия" ("Жанет 45").

Съжалявах за ябълките. Гордеех се с техния вкус. Стоях на дървото, докато кръвното ми се нормализира, и дишах като жена, която е напът да изпрати любовта си по дяволите.

Примирена и поруменяла от боя с ябълки, слязох, подсмръкнах силно и се сблъсках с надписа на огледалото в банята. „Змия“, констатираше червилото с цвят карамел. Е, изненадите не спираха.

„Някъде другаде“… Къде? Романът на Христина Панджаридис няма да ви даде отговор на въпроса, но пък ще ви накара да си го зададете. Поне според мен това е целта на добрата литература: да ни накара да се запитаме за неща, за които обикновено не се запитваме. Тук питането е за майчинството, но не само; питането е изобщо за отношенията между хората: какви могат да бъдат те и какви всъщност са. Оказва се, че почти никога не са съвършени, но то сякаш е нормално – там, където има емоции, съвършенството е илюзия. За илюзиите на емоциите без илюзия, но с емоция – това е романът на Христина Панджаридис „Някъде другаде“. И ако го прочетете, със сигурност ще разберете, че „другаде“ е всякога тук, просто трябва да имаме сетива да го видим. Както и себе си в него да видим…

M и т к о Н о в к о в

Оформлението на корицата отново е дело на Капка Кънева. Брой страници 180. Корична цена 14,90 лв.

За автора:

Христина Панджаридис е от авторите, които се проявяват в полюсни жанрове – от най-късия, хайку, до романа „Ярост“ (2011 г.), написан в съавторство. През 2012 година е обявена за най-добър автор на кратка проза на Медийната група на международните литературно-публицистични вестници „Интелигент“– Русия. Името ѝ е между стоте най-креативни автори на хайку в Европа за 2014 г.

Христина Панджаридис за новия си роман "Ничия"

Сподели в: