Премиера на романа на Теодора Димова "Влакът за Емаус"

На 20 януари от 18.30 ч.в книжарница "Хеликон", бул. "Цар Освободител" 4 ще се състои премиерата на новия роман на Теодора Димова "Влакът за Емаус" (Издателство "Сиела"). Книгата ще бъде представена от Митко Новков и отец Ангел Ангелов. Откъс от книгата ще прочете Деляна Хаджиянкова.

* * *
"Влакът в романа е изключително важен, цялото действие се случва там, доколкото изобщо има външно действие, външен сюжет. Един човек пътува, а друг човек го чака на перона на една гара. Влакът е метафора на нашия живот, ние непрестанно сме в ритъма на ежедневието, понякога – щастливо или не – излизаме от този ритъм, като че ли навлизаме в тунелите на миналото си или на бъдещето си." – казва Теодора Димова в интервю за Kafene.bg. (Целият текст прочетете в рубриката ни "Интервю".

Кратка визитка на Теодора Димова:
Теодора Димова е дъщеря на писателя Димитър Димов. Завършва английска филология в СУ "Кл. Охридски". Била е преводач, журналист, преподавател по английски. Сега работи в БНР. С всяка своя пиеса, с всеки свой роман тя бърка с пръст в раните на обществото и разтърсва мисленето ни. Текстовете й като стил и тематика са разпознаваеми, "само нейни" – такива са пиесите “Кучката”, “Змийско мляко”, “Без кожа”, “Невинните” и романите “Емине”, “Адриана” и “Марма. Мариам”, "Майките" и "Влакът за Емаус".

За книгата:
Книгата се срещна за първи път с читатели на Зимния панаир на книгата през декември 2013. "Влакът за Емаус"  е многопластов разказ за равносметката на един живот, преминал през изпитания и скръб, за бавно прииждащата смърт и преодоляването на страха от нея, за разкриването на вярата ни в Христа, за срещите, към които непрестанно вървим, за любовта, която срещаме, за нашето пътуване през живота.

Всеки един от нас носи в себе си образа на евангелските пътници за Емаус, тяхната тъга, покруса и объркване, но също така и тяхното единствено горящо сърце и очите, които се отварят през него.

Издталество "Сиела"
Страници 152
Цена 12 лв.

Сподели в: