Премиера на романа "Малката книга" от Георги Мерджанов

На 30 септември от 19:30 ч. в кафе-клуб "Влайкова" ще се състои премиерата на дебютния роман на Георги Мерджанов "Малката книга" (издателство "Nest Press")

Събитието ще бъде съпроводено с любими jazz мелодии и swing аранжименти, с участието на: "G Baby" – Джорджия Павлова (глас) и Иван Стилианов (китара).

"Малката книга" е реализирана с финансовата подкрепа на Столична програма "Култура" 2015.

 * * *

Георги Мерджанов (1979) е български сценарист и драматург. Анимационните филми по негови сценарии са носители на български и международни награди, а куклените му пиеси са добре познати на театралната публика. „Малката книга“ е дебютният му роман.

„Малката книга“ на Георги Мерджанов е епично фентъзи пътешествие, в което има всичко – любов, смърт, драматични обрати, изпълзели от преизподнята създания и богини, продаващи маслини на пазара. Въображението на автора ще ви потопи със смях и тъга в черните сенки на софийските потайности, след което ще ви изстреля право нагоре в зелените градини на Едем, ще ви люшка напред-назад в минало и настояще, между възможно и невъзможно. Затваряйки последната страница, ще се почувствате все едно някой е повдигнал за малко завесата на живота, толкова колкото да си кажете: „Аха! Значи за това било всичко!”

Вижте още:
Прозата на живота става поезия в Поетично кафене през октомври

 

 

Сподели в: