Премиера на романа "Една и съща нощ" от Христо Карастоянов

Издателство "Жанет 45" и Barista Coffee and more Ви канят на представяне на книгата "Една и съща нощ" от Христо Карастоянов модератор Йордан Ефтимов 27 май, от 18.30 часа ул. Бачо Киро 26-30 .

София Романът "Една и съща нощ" описва последните години на големия български поет Гео Милев. Христо Карастоянов "вади на светло" образа на анархиста Георги Шейтанов, оказал голямо влияние върху развитието на списание "Пламък" и една от най-противоречивите личности от началото на ХХ век.

"Една и съща нощ” е разказ за светлото другаруване между тези двама големи мъже – Гео Милев и Георги Шейтанов. И за последните две години от техния покосен от барутното време живот: време на мечтатели и поети и време на конформисти и ренегати, време за яростно свободолюбие и време за предателство, време за живеене и време за смърт…

„Христо Карастоянов разказва пищно, трепкащо и задъхано за едно време, в което нито един от героите не успява да си поеме дъх.
Голямата каша на хаоса се прошарва с дребни твърди частици, върху които читателят може да се крепи, додето вихърът на събитията го носи през разказваната история. Един голям политически роман и безогледно трезв подход при повествованието.”

Сподели в: