Премиера на "Пясъчен часовник" от Селина Ангелова

На 17 април, от 19.00 ч. в галерия "Антракт" в София ще се състои премиерата на романа "Пясъчен часовник" от Селина Ангелова (Издателство "Скалино", 2014). Това е дебютния й роман, в който под прозата личи поезията – първата любов на Селина.

В срещата ще участва и художникът Росен Марковски, чиято картина "Момиче" стана корица на книгата. "На премиерата ще импровизираме, ще четем, ще свирим, ще си говорим. Очаквам провокация, защото провокиращ е самият роман." – споделя той.

Повече за "Пясъчен часовник":

Това е роман за самотата, разказана в бързо темпо. За любовта, която гони опашката си като котка. Той е за поезията в нас, за мръсотията в нас, за ревността, търсенето и изневярата, за телесното удоволствие, за смъртта, надеждата и мечтата.

Ние сме огледални създания, отразяваме мислите си и те потичат през гръбначния стълб на времето, пълнят душата на някого близо до нас, някого, когото тормозим със себичността си, със случки, ронливи песъчинки – късчета любов. Ние сме създания, гладни за страст и красота.

В търсене на тези най-силни чувства сме способни да пълзим. Превръщаме се в змии в пазвата на интимността си. Не спираме да опитваме да изпълзим извън ръба, да излезем извън рамките чрез подсъзнанието, сънищата си, чрез крясъка и разкъсването на ризата.

Счупването на часовника? Не. Той не бива да се чупи, за нищо на света. Случи ли се, няма да можем да преливаме един в друг, да се обръщаме, да сменяме положителното с отрицателното…, да си играем на дзен.

Технически параметри:
Издателство: „Скалино“
Цена: 14,00 лв.
Страници: 238

Автор на снимката на Селина Ангелова – Димитър Краев
На третата снимка – художникът Росен Марковски

Прочетете още:
Откъс от "Пясъчен часовник"

Селина Ангелова: Има много добри български автори, но българските читатели предпочитат чуждите

Росен Марковски: Не художникът, а неговият живот рисува картините

Сподели в: