Премиера на пътеписа на Николай Овчаров "В Африка – сред лъвове и сенки на предците“

На 17 октомври от 18,30 ч. в Книжен център Greenwich големият български пътешественик Симеон Идакиев ще представи пътеписа на проф. Николай ОвчаровВ Африка – сред лъвове и сенки на предците“.

Археолог по професия и пътешественик по призвание – това е Николай Овчаров. Книгата ще ни помогне да усетим истинската Африка – такава, каквато я знаем от научнопопулярните филми.

„В Африка – сред лъвове и сенки на предците“ (ИК "Хермес") е изпълнена с много вълнуващи, но и опасни моменти. Професорът описва съприкосновението си с Черния континент, детайлно обрисува природата, условията на живот, местната фауна, хората, техните обичаи и нрави. Повежда ни и на едно пътешествие в древното минало на човечеството – каньона Олдувай. Целият разказ звучи като мит, като легенда. Николай Овчаров успява да потопи читателя в омагьосващата атмосфера на Африка и да го накара да се влюби в нея.

Николай Овчаров е роден през 1957 г. във Велико Търново. Завършва история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Славата му идва с разкриването на прочутия скален град Перперикон, който благодарение на усилията му се превръща в популярен туристически обект. Негово дело са и разкопките на храма на Орфей при Татул, проучването на царските дворци във Велики Преслав, патриаршеския манастир „Св. равноапостоли Петър и Павел“ във Велико Търново и много други важни паметници.

Автор е на множество книги и статии за българското културно наследство. Член е на Ордена на българските тамплиери, с огромен принос за развитието на културно-историческия туризъм в България.

Прочетете още:
"Търсачът на минало открива света" от археолога Николай Овчаров
"Пътешествие из страни на орли и замъци" на Николай Овчаров и Ути Бъчваров

Сподели в: