Премиера на първите две книги от трилогията "Реквием"

За книгата:
Макар че като рицар тамплиер е обучен да воюва, Уил Камбъл е доволен, че е допринесъл за сключването на примирие между християни и мюсюлмани, водили кръвопролитни битки години наред. Страхът му от предстоящо предателство обаче е основателен.

Английският крал Едуард е обещал да папата да поведе нов кръстоносен поход. А докато синът на султан Байбарс крои планове срещу собственото си семейство в Египет, рицарското войнство се опитва да скрие стари белези, за да не се отворят нови рани.

С наближаването на войната Уил все повече е разкъсван между клетвата, която е положил, и задълженията си към Елуен, за която не може да се ожени. Животът му става подвластен на всеобщия хаос и разрухата, връхлетели Изтока и Запада в един от най-драматичните моменти в историята на света.

Премиерата на книгите "Братството" и "Кръстоносен поход" ще бъде на 22 януари от 18:30 ч. в Хеликон. До края на годината предстои да излезе и третата книга от трилогията Реквием.

За авторката:
Робин Янг е авторката на станалата световно популярна трилогия, разказваща за епичните приключения на рицарите Тамплиери. През първата седмица от излизането си в Америка (2006), романът Братството се превръща в американски бестселър. След това романът влиза в Топ 10 на Sunday Times за най-добре продаван дебютен роман- фантастика, за годината.

Премиера: 22 януари 2009 г.
Издава: ИК Сиела
* * *

Прочетете още за:
Излиза втората книга от трилогията "Рицарят тамплиер" на български – "Рицар на храма"
Рицар тамплиер влиза в битката на живота си

Сподели в: