Премиера на пълнометражния филм „Светът на океаните 3D”

На 14 май (петък) 2010г. е премиерата на първия пълнометражен научно-популярен филм на 3D – "Светът на океаните" в България.

Синопсис
Ако приемете поканата на една морска костенурка, тя  ще ви отведе на вълшебно и вълнуващо пътешествие в дълбините на океана по начин, по който никога преди не е било възможно. Поне не без солидна водолазна подготовка и оборудване.
„Светът на океаните 3D” е първото в света пълнометражно триизмерно приключение, което ви кани да станете част от приказна подводна одисея, да откриете фееричен свят, населен с впечатляващи същества – понякога забавни, а понякога – опасни.
Сниман в продължение на седем години, използвайки за първи път дигиталната 3D технологията „3D Релеф” в пълнометражен филм, „Светът на океаните 3D” ще ви помогне да преживеете истинско гмуркане, сякаш сте под водите на Големия коралов риф и оттам да предприемете пътешествие, дълго над 8000 км. до плажа, където е родена нашата храбра костенурка.

Режисьори на филма са братята Жан-Жак и Франсоа Мантело. Заснет под ръководството на Жан-Мишел Кусто и дублиран на български с гласа на Таня Михайлова, „Светът на океаните 3D” ще ви даде възможност да се потопите в под водата и да видите неща, които дори не сте сънували.

Още от създаването си през 2001 година, 3D Entertainment заявява амбициите си, като прави едновременно продукцията на дългометражен документален филм и серия от три образователни филма за кината IMAX®3D. През 2003 г. се появява първата част – „Океанът – страна на чудесата 3D” (2003), последвана от „Акули 3D” (2005) и „Делфини и китове 3D” (2008). Тази трилогия пожънва огромен международен успех с над 11,5 милиона зрители.

Пълнометражният „Светът на океаните 3D” се нуждае от по-значителни финансови и технически средства: седем години снимки из целия свят, 26 международни експедиции, 1500 часа гмуркане. Под патронажа на Жан-Мишел Кусто и Програмата на ООН за околната среда, правата са придобити от лейбъла „Disney Nature” на Студията „Уолт Дисни” за Северна Америка и Мексико, и от групата „Wild Bunch” за останалата част от света.

Сподели в: