Премиера на "Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето"

На 3 ноември (вторник) от 18:30 часа в „Студио 5“ (Вход А3 на НДК) ще се състои премиерата на сборника с разкази  "Преплетени линии – 20 истории от миналото за бъдещето“. Книгата издава „Колибри“ по инициатива на Мтел и по повод 20-ата годишнина от първия GSM разговор в България.
 
Всички автори в нея са участници и носители на награди от журналистическия конкурс за иновации, технологии и наука Мтел Медия Мастърс.
 
Текстове от книгата ще четат Ваня Щерева, Драгомир Симеонов, Стефан А. Щерев, Елена Бозова, Биляна Петринска и Живко Джуранов.

В книгите са включени разкази на:
 
Димитър Анестев, Видка Атанасова, Никола Балов, Миролюба Бенатова, Николай Василковски, Асен Величков, Владимир Владков, Константин Вълков, Асен Георгиев, Светослав Иванов, Светослав Метанов, Елица Николова, Константин Павлов, Веселина Седларска, Кин Стоянов, Начо Стригулев, Николай Теллалов, Петя Тетевенска, Мария Чернева, Емил Янев.

* * *
Конкурсът „Мтел Медия Мастърс“ отличава най-добрите журналистически постижения по теми, свързани с всички области от нашия живот, върху които иновациите, технологиите и науката оказват влияние, като цели да покаже тяхната значимост за развитието на обществото и икономиката не само в България, но и по света. Инициатор на надпреварата от 2010 година е Мтел, а нейни организатори са Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“.

Ако Ромео и Жулиета живееха днес, нямаше да умрат, защото щяха да си изпратят SMS.
Фредерик Бегбеде, писател, специален гост на „Мтел Медия Мастърс 2010“

Хората днес се страхуват от тишината.
Лаура Ескивел, писател, специален гост на „Мтел Медия Мастърс 2011“

Дори в света на технологиите и „бързото хранене“ книгите остават вечни.
Елиф Шафак, писател, специален гост на „Мтел Медия Мастърс 2013“

Технологиите удължават живота ни, но са­мо от нас зависи да го изживеем пълноценно.
Сюзън Грийнфилд, учен, специален гост на „Мтел Медия Мастърс 2014“

 

Сподели в: