Премиера на "Последна стъпка" – роман на театралният режисьор Йордан Славейков

На 11 септември, в 18:00 часа в програмата на Алея на книгата София, бул. "Витоша", ще се състои премиера на "Последна стъпка" – първият роман на театралния режисьор и драматург Йордан Славейков (издателство "Жанет 45"). Книгата ще представят актрисата Койна Русева и поетът Марин Бодаков.

* * *

"Прозата ба Йордан Славейков разказва за травмите, които правят човека едновременно чуплив и устойчив. Това е книга за устоите на семейството, която не само е безкрайно чужда на семейните саги, но и подкопава опита на съвместното живеене, като носи нова, алтернативна чувствителност. Защото човек живее не в семейството, а в кожата си."

Борис Минков

* * *

Спектакълът "Паякът", чийто съавтор и сърежисьор е Славейков, е представян на театрални сцени в Европа и зад океана. Удостоен е с няколко големи международни награди от престижни фестивали в Москва и Санкт Петербург. Това е и първият български спектакъл, игран в Ню Йорк и получил блестящи рецензии в изданията New York Times и Vilage Voice.

Йордан Славейков е роден през 1976 година, завършил театрална режисура в НАТФИЗ през 2006 година в последния клас на професор Крикор Азарян, за дипломния си спектакъл "Оскар и розовата дама" получава номинация за наградата Икар в категория "Дебют" през 2007 година.

Специализира актьорско майсторство през 2008 година в Москва при Александър Калягин. Първата му пиеса "Ангел" е сред финалистите на националния конкурса за нова българска драматургия "Иван Радоев " – Плевен, 2009 година.

Ръководител на театрални ателиета в Италия, България, Швейцария, САЩ. От 2009 година преподава актьорство в МОНТФИЗ.

Сподели в: