Премиера на "Последен залог" от Ангелина Ангелова

На 29 януари, от 19 ч. в бар "Шоколад" в София ще се състои премиерата на романа на Ангелина Ангелова "Последен залог" – за приятелството, любовта и вярата.

* * *
Две казани думи – "Богоявление" и "Банков обир", казани ми от мъж, живеещ отвъд океана, запалиха идеята за тази книга и дадоха живот на страниците, които държите в ръцете си.

Никога не съм била в Питсбърг, очите ми все още не са видяли Америка.

За да напиша реална и интересна история ми се наложи да прекарам часове в проучвания, взиране в сателитни карти, да изчета литература за религии, към които не принадлежа. За написването на епизода с боксовия мач, гледах боксови мачове непрекъснато в продължение на няколко дни – читателят усеща лъжата и аз знаех, че трябва да се постарая.

Във всяка дума и всеки ред вложих чувство и емоция, идващи право от сърцето ми.

Повече за автора:
Ангелина Ангелова е родена във Варна и е на 25 години. Завършила е "Пространствен дизайн" във Варненския университет "Черноризец Храбър", има магистратура "Начална педагогика" към Софийския университет, а в момента продължава образованието си, като учи в магистърската програма на Лора Крумова и Галя Щърбева "Журналистика, продуцентство и финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси. За кратко е била преподавател – класен ръководител на третокласници. Сега работи като сценарист.

През 2013-а година заедно с режисьора Тодор Чапкънов написват сценарий за криминален трилър. Работи и с режисьора Николай Мутафчиев и съвместно с продуцента Атанас Маринов като главен сценарист на нов игрален филм.

Първата си книга написва през 2010 г., когато става майка и ражда сина си Георги. Не събира смелост да потърси издатели, но мненията на всички, които са имали възможност да прочетат историята, я насърчават да продължи да пише. 

Мястото  на премиерата: Бар "Шоколад",  ул. "Георги С. Раковски" № 193
Издателство Факел Експрес
Корична цена: 10 лева

Снимка: Nach-Zach Vision

Сподели в: