Премиера на "Писма под възглавницата" от Екатерина Костова

На 20 януари, вторник, от 18:30 ч., в Книжен център Greenwich ще се състои премиерата на „Писма под възглавницата“ от Екатерина Костова (ИК "Хермес").Книгата ще представи журналистката Соня Момчилова.

„Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“ – това е името на втория роман на журналистката Екатерина Костова.
Как израства едно момиче? Как погледът му върху света на другите влияе върху пътя, който избира за себе си? Може ли любовта, ревността, раздялата или самотата да се превърнат във вдъхновение? Къде свършва въображението и кога започва истинският живот? Това са въпроси, на които „Писма под възглавницата“ търси отговор. Героинята, намерила ръкопис от 11 разказа, писани от самата нея 20 години по-рано, ги „препрочита“, оглеждайки ги в своята житейска история. И открива, че са като писма, написани до самата нея.

Екатерина Костова е филолог по образование и журналист по професия.
Като ученичка публикува стихове във вестник „Комсомолска искра“, а като студентка разказите й излизат в списание „Тракия“ и списание „Страница“. Във втори курс печели Националната студентска литературна награда с разказа „Писмо до К.“, който е и първият в романа „Писма под възглавницата“. Делят го точно 20 години от дебютния й роман „Платното на Пенелопа“, издаден с конкурс на Националния център по книгоиздаване през 1994 година в издателство „Хр. Г. Данов“ – Пловдив.

Настоящият роман е една от 12-те книги, спечелили конкурса на Община Пловдив за подкрепа на ръкописи на пловдивски автори. В него тази година участваха 40 заглавия от всички жанрове на литературата, литературната критика и краеведството.

Прочете интервю с Екатерина Костова:
Екатерина Костова: "Писма под възглавницата" ни помага да намерим ключове за вратите, които ни предстои да отворим

Сподели в: