Премиера на пиесата „Краят на дъгата“ от Питър Куилтър на сцена „Сълза и смях“

Питър Куилтър (Peter Quilter) е световно известен британски автор преведен на 24 езика в 36 страни. Неговите пиеси са носители на много награди и любовтта на публиката по целият свят. По известни пиеси са „Възхитително“, „Вдигнете завесата“, „Дуети“ и др.

Пиесата „Краят на дъгата“ („End of the Rainbow“) е безспорният връх в творчеството на Питър Куилтър, която от една година е световен хит и печели много награди във Великобритания, САЩ и други държави. Това е смешно-тъжна история за последните месеци от живота и кариерата на Джуди Гарланд. Действието е изпъстрено с много музика, песни, смях, дълбока драма и шокиращи откровения непознати до този момент на нейните почитатели. Драмата на голямата звезда в личният и живот минава през задкулисните и страхове и отчаяния и се преплита с уникалните и сценичен талант и чар.

Синтетичността на спектакъла е рядкост за българска сцена – песни, хореография, жива музика (Константин Цеков – ФСБ, Ангел Заберски – син) и дълбоко-психологична актьорска игра. Високо елитарен спектакъл, изследващ граничните територии на няколко сценични изкуства. Труден за изпълнение и изискващ многообразие от таланти на артистите. Смел експеримент с високи професионалисти в различни изкуства. Възпитателен спектакъл в дълбините на джаза и изящното слово.

Зрителите ще изживеят час и половина наслада от изключителната музика на Константин Цеков (ФСБ) и Ангел Заберски – син, хитовете „Over the rainbow”, “Moon river”и др. преплетени с великолепната игра на Деница Шопова, Ники Сотиров и Любо Ковачев. Всичко това е партитуирано от модерната режисура на Бойко Илиев. В екипа още са Нина Пашова – сценография и Татяна Янева – хореография.

Премиерите на „Краят на дъгата“ са на 21 и 22 септември от 19:00 часа на сцена „Сълза и смях“ (Театър "Сълза и смях").

Сподели в: