Премиера на пиесата "Говори ми" в НАТФИЗ

Учебен драматичен театър НАТФИЗ излиза от рамките на традиционния театър с постановката на австралийската пиеса „Глосолалия”.
Представлението „Говори ми” е създадено по световноизвестната пиеса, която печели Австралийската награда за драматургия през 2001 година, а по-късно е преработена във филмова версия със заглавието „Лантана” от същата година.

Нашумелите звезди от екрана Фахрадин ФахрадиновЗабранена Любов” и Виолета Марковска „Шивачки”, и техните колеги от класа на доц. Веселин Ранков в НАТФИЗ се превъплъщават в ефектни роли в новаторската продукция на академията.

Премиерното представление на "Говори ми"ще се състои на 5 ноември 2009г. от 19.00 часа в НАТФИЗ.

Представлението съчетава нова драматургия, разнообразни подходи в актьорската работа, танци, музика и мода. Неговата цел е да се противопостави на конвенционалното схващане за театър.

 „Постмодернизмът означава да работиш без правила, за да откриеш правилата на това, което си направил”. На тази фраза могат да бъдат подчинени дори взаимоотношенията на персонажите в пиесата.
Две семейства разменят партньорите си в една и съща нощ, по един и същ начин без дори да подозират. Никой не знае за изневярата на партньора си до момента, в който съвестта не проговаря.
Отговорност към другия или егоизъм!? Това дава началото на цяла лавина от взаимно свързани случки и събития, който няма да пощадят дори невинните.
Накрая не всеки ще оцелее.
В тази история невидими детайли от взаимоотношенията на двойките се вплитат в сложен механизъм задвижван от изневери, любов и мистериозно изчезване на жена – психотерапевт .
„Не си мисли, че хората са различни”. „Не си мисли, че хората са еднакви”.
Зад едни и същи постъпки се крият дълбоко вкоренени предразсъдъци и коренно противоположни мотиви. Какви са те едва ли някой може да разбере лесно.
Австралийският драматург Андрю Бовел разглежда взаимоотношенията на тези хора, като доказва тезата, че всяко действие носи последствие, което рано или късно ни застига.

Участват:
Димитър ЕНЧЕВ, Любен КЪНЕВ, Йоана ВЪРБИЧКОВА, Рая БЕЛЕВА, Христина АНГЕЛОВА, Фахрадин ФАХРАДИНОВ, Георги АСЕНОВ, Велизар ВЕЛИЧКОВ – ВИЗО,Елена БЪРДАРСКА,
Силвия СТАНОЕВА, Виолета МАРКОВСКА, Анелия ЛУЦИНОВА, Веселин СТОЯНОВ,
Иваил СИМЕОНОВ, Алфидин АХМЕДОВ

сценичен вариант
Николай Младенов

постановъчен екип
доц. Веселин Ранков
Николай Младенов
Светослав Добрев

Сподели в: