Премиера на "Перлите на Ади Ландау"

На 23 март в 19:00 ч. в литературния клуб "Перото" ще се състои премиерата на дебютния роман на Соня ТодороваПерлите на Ади Ландау”. На срещата ще присъстват авторката и хора, които "стоят" зад гласовете в романа: г-жа Соня Аструкова и г-жа Жожана Сергеенков. На сцената ще се качат още: Касиел Ноа Ашер, Йосиф Шамли, за да прочетат откъси от романа.

За книгата ще говори Светлозар Желев, Директор на Националния център на книгата. Ще имаме удоволствието да слушаме Цветелина Чендова и френския рокаджия Bastien Baz Limited Gaisne.

*  *  *
Сигурно си спомняте нейния „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София”, едно задъхано и остроумно четиво, съчетаващо удоволствието от сърфирането по страниците с неудоволствието от сърфирането из софийските улици.

Сега Соня Тодорова предлага на вниманието ни първия си роман. Завладяващ разказ за суровия ритъм на времето, който неусетно разменя ролите на героите и жертвите. Размисъл за страха и за свободната воля – волята да запазиш себе си, дори когато си понесен от неудържимия масов поток. За свободния избор в различните му проявления, които рядко са оцветени само в бяло или само в черно. Една увличаща, просветлена и безмилостно четивна книга, която ще ви принуди да се вгледате в отражението си в огледалото.

Всеки, който закупи книгата в рамките на литературната премиера, ще се сдобие с подарък – жълта пеперуда. Не е необходимо да имате отношение към любимите насекоми на Набоков, нито към жълтия цвят или филца. Понякога липсата на логика в подаръците е най-ценното им качество, подсказва романът на Соня.

 

Сподели в: